mobile menu
mobile menu

Certificering

Duurzame handel is de nieuwe norm. En certificering is hét middel om duurzame handel vast te stellen. Wij hebben de ambitie om in 2020 90% van onze bloemen en planten duurzaam te verhandelen.

FleuraMetz heeft zijn handtekening gezet onder het FSI-verdrag, samen met nog 45 andere partijen in de sierteeltsector. Hiermee zet FleuraMetz in op duurzame bloemen en planten, zodat elke bloemist weet op welke wijze het product is gekweekt of gemaakt. Dat betekent dat FleuraMetz van leveranciers verwacht dat ze gecertificeerd zijn volgens de FSI-regels.

Waarom certificeren?
Het belang van certificering is groot, omdat dit het enige middel is om duurzame handel vast te stellen. Het zorgt voor transparantie en laat zien dat er sowieso wordt voldaan aan wet- en regelgeving. Dat is de reden waarom FleuraMetz het FSI-verdrag heeft ondertekend. Samen houden we de sierteeltsector groen. 

Webshop heeft FSI Basket, MPS-A en FlorEcuador 
In de webshop ziet u per productregel kenmerken zoals lengte, kwaliteit en land van herkomst. Als de tuin waar het product vandaan komt, voldoet aan de standaarden van de FSI Basket, MPS-A of FlorEcuador, ziet u ook een duurzaam icoontje. Deze certificaten zijn behaald door kwekers die bewust en transparant telen, voor hun personeel zorgen en hun impact zo laag mogelijk houden. Lees hier meer over de details rondom de FSI Basket. 

Het icoontje is niet de enige mogelijkheid om duurzame bloemen en planten in te kopen. Door te filteren op 'Duurzaamheid' in het webshopmenu links, ziet u enkel de producten die voldoen aan bovengenoemde certificering. 

Fairtrade
FleuraMetz is als groothandel ook Fairtrade-gecertificeerd. Dat betekent dat we Fairtrade-bloemen kunnen in- en verkopen. Uw verkoper kan u helpen met het vinden van deze producten. Deze zijn vaak iets prijziger, omdat Fairtrade-gecertificeerde kwekers zorgen voor de juiste werkomstandigheden voor hun personeel, met een eerlijk salaris. Het certificaat zegt niets over de teeltwijze van het product. Vandaar dat Fairtrade niet onder dezelfde noemer valt als MPS-A en FlorEcuador.

Lees hier meer over de verschillende onderdelen van duurzaamheid of certificering.