mobile menu
mobile menu

Interview met Royal FloraHolland: Samen zorgen voor duurzame productie!

“We erkennen dat wij impact hebben op het milieu en nemen hierin onze verantwoordelijkheid.” Dat is volgens Suzanne van der Mark, onze Corporate Social Responsibility (CSR) officer, duurzaamheid. Royal FloraHolland wilde van haar weten hoe FleuraMetz gezamenlijk aan duurzaamheid werkt. Lees hieronder het interview dat RFH met haar hield:

“FleuraMetz is één van de Versnellers. De Versnellers bestaan uit vijf bedrijven: Royal FloraHolland, Royal Lemkes, Waterdrinker, Dutch Flower Group en FleuraMetz. Zij slaan de handen ineen om de sierteeltsector versneld te verduurzamen. In eerste instantie om het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) te versnellen, maar er is ketensamenwerking op meer gebieden gewenst. ‘De droom van de Versnellers is een wereld waarin alle bloemen en planten een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. En dat bereik je niet alleen; daar is de hele keten voor nodig.’ “

“De Versnellers hebben allemaal hetzelfde doel: de sierteeltketen duurzamer maken. De aanpak van de bedrijven is verschillend. Hoe werkt FleuraMetz aan duurzaamheid? ‘Wij gaan voor 90% duurzame handel in 2020; dat is onze focus. Dat betekent dat we het belangrijk vinden dat de kwekers volgens het FSI-mandje gecertificeerd zijn. Daarnaast werken we natuurlijk ook aan andere zaken zoals duurzame verpakkingen en ondersteunen we het Plastic Pact NL. Ook trainen we onze chauffeurs op veilig en zuinig rijden. Dan blijft onze CO2-uitstoot laag en het zorgt tegelijkertijd voor kostenverlaging. Een mooi voorbeeld hoe duurzaamheid en economie hand in hand gaan.’ “

“De Versnellers hebben drie focusgebieden: vergroten van transparantie, verlagen van de milieu footprint en verbeteren van sociale omstandigheden. Certificering valt onder het vergroten van transparantie. ‘Ik vind het belangrijk dat organisaties laten zien dat ze op een eerlijke en goede manier bezig zijn. Certificering is daarvoor hét middel. Wees transparant en laat zien wat je doet én hoe je dat doet. Het is net als bij auto rijden. Misschien kun je het uitstekend, maar je hebt nu eenmaal een rijbewijs nodig. Voor duurzaamheid geldt hetzelfde. Ben je goed bezig? Laat het zien! Dat kan met certificering, maar duurzaam werken, gaat verder dan dat. Consumenten willen steeds vaker weten waar producten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Transparantie speelt dus een belangrijke rol.’"

“Susanne merkt dat klanten van FleuraMetz steeds vaker vragen om duurzame producten. ‘Dat komt omdat consumenten er vaker om vragen. Voor een bloemist is duurzaamheid een kans om zich te onderscheiden. In mijn ideale wereld zou certificering helemaal niet nodig zijn en is duurzame productie het uitgangspunt. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, dus nu is certificering een licence to sell.’Positiviteit is het sleutelwoord volgens Susanne. ‘Je kunt blijven zeggen dat de wereld kapot gaat, maar daarmee krijg je mensen niet in beweging. Laat goede voorbeelden zien en inspireer mensen om duurzaam te produceren én te kopen.’ "

De nieuwe bloemisten webshop is live!

Speciaal voor de vooruitstrevende bloemist is de nieuwe webshop al beschikbaar. De prettige omgeving maakt bestellen makkelijker en terugkeren naar de oude omgeving is zo gedaan.

Lees meer

Een bloemen familie vol expressie

Elke familie is anders en bevat verschillende, uitgesproken karakters. Dat is bij deze gerbera familie niet anders! De familie heeft meer dan 500 leden, die vallen onder zeven karakters. Elk karakter heeft zijn eigen expressie. Wie passen er samen door een deur?

Lees meer