mobile menu
mobile menu

Preferred Supplier uitgelicht - SK Quality Roses

Een familie bedrijf op en top! Vader, moeder, drie broers, zus en de waakhond zijn allemaal in en rond de rozenkwekerij SK Quality Roses te vinden. Het bedrijf is opgericht door vader Sjaak Koene waarbij kwaliteit voorop staat. Vandaar de naam: SK Quality Roses! We brachten een bezoek aan de Avalanche kwekerij in De Lier waar Marc ons het verhaal achter SK Quality Roses vertelde.

Zoon Marc vertelt dat de hele familie actief is in de moderne kwekerij. Kijk bijvoorbeeld naar hét icoon van SK Quality Roses; dit is zus Shelly! Zij staat op alle uitingen zoals de vrachtwagen, banners en het folie van de rozenhoezen. Marc grapt dat ze van alle markten huis zijn maar centraal staat: topkwaliteit! SK Quality Roses streeft naar uniformiteit, een hoog service niveau en innovatie.

Om jaarrond kwaliteit te leveren wordt er veel belicht, vertelt Marc, waardoor er met name in de winter ook kwaliteit wordt geleverd. “Er wordt twee keer per dag geknipt, in de zomer drie keer om de rijpheid uniform te houden tussen de knipbeurten door”. Door deze werkwijze hebben de rozen een hoge sierwaarde en houdbaarheid; “Het is een dagvers product, er is geen opslag in een koelcel van een aantal dagen. Wat vandaag wordt geplukt is morgen beschikbaar”. Marc geeft aan dat er gezorgd wordt voor hele strakke sorteringen, waarbij het inspelen op wensen van de klant voorop staat. “Service voor alles!”.

“De drie ‘groei elementen’ water, licht en CO2 zijn zo ingericht dat we optimaal kunnen produceren”. Dit is wel op een duurzame manier georganiseerd. Marc vertelt dat er gebruik wordt gemaakt van een Warmtekrachtkoppeling; “De elektriciteit die we gebruiken wekken we zelf op waarbij de warmte die hierbij vrijkomt wordt hergebruikt”. Ook wordt CO2 via OCAP afgenomen, deze CO2 is in principe een afvalproduct van de industrie in Rotterdam. Deze CO2 is enorm belangrijk voor SK Quality Roses omdat het superschone en goede kwaliteit CO2 is. “CO2 geeft een ‘kwaliteit-boost’ en zorgt voor grotere knoppen en dikkere takken”.

Het is alweer even geleden maar nog steeds leuk om te weten! De mooie witte Avalanche rozen op de bruiloft van Wesley & Yolanthe kwamen bij SK Quality Roses vandaan. Voor het huwelijk werden meer dan 10 000 rozen naar Italië gebracht. Marc lacht: “Ook zij gingen voor bloemen van Koene!”

 

www.sjaakkoene.nl

Novi's FleuraMetz - nieuw in het assortiment

Deze producten zijn afgelopen week nieuw in ons assortiment opgenomen. Heeft u interesse in bepaalde producten? Vraag dan de beschikbaarheid en prijs na bij uw verkoper. Hou er rekening mee dat sommige producten beperkt beschikbaar zijn, zowel qua leverperiode als in aantal.

Lees meer

Blog: Instagram - It's all about the... picture!!

In 2014 waren 1,4 miljoen Nederlandse Instagrammers actief! Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel ‘Instagram… Wat is het?’ is Instagram ook erg interessant en geschikt om zakelijk te gebruiken...

Lees meer