mobile menu
mobile menu

Preferred Supplier uitgelicht - Bloemenkwekerij van de Westeringh

“Waar zijn we aan begonnen?!” Dat is wat Madiba kweker John van de Westeringh dacht toen hij in 2005 startte met de teelt van deze Chrysant. Maar nu, bijna tien jaar later, staat er een indrukwekkende kas van 3,2 hectare. In deze moderne kwekerij worden op jaarbasis nu ruim 17 miljoen Madiba’s in zeven verschillende kleuren geproduceerd!

Toen John werd benaderd door Madiba-veredelaar Dekker Chrysanten om als eerste in Nederland te starten met deze nieuwe Chrysanten soort, heeft hij de sprong in het diepe gewaagd. In het begin is het erg moeilijk geweest maar John is altijd in het product blijven geloven. De omslag kwam na een jaar; “Iets wat goedkoop én goed is, boort nieuwe markten aan”. Inkopers en bloemisten hebben het product leren kennen en dit heeft gezorgd voor grote ‘terugvraag’.

De kracht van de Madiba zijn de vele kleine bloemen per tak, de takstevigheid en de lange houdbaarheid. De Madiba moet het niet van haar gewicht hebben maar van haar hoge sierwaarde! “Licht maar met veel bloemetjes”. Tegenwoordig lopen veel inkopende partijen niet meer door de veiling om de koopwaar in levende lijve te zien en daarom vindt Bloemenkwekerij van de Westeringh een goede naam erg belangrijk. Het streven naar een schone en kwalitatieve kwekerij staat voorop. “Gewoon doen en gewoon blijven”, is John’s motto waarbij “aandacht voor hoe te kweken en geconcentreerd blijven, tot het einde” een must is.

 

John vergelijkt de samenwerking met FleuraMetz met een huwelijk; “Het is geven en nemen”. Een win-win situatie creëren en behouden. Misschien komt het door deze visie dat FleuraMetz en van de Westeringh al tien jaar lang ‘gelukkig getrouwd’ zijn. Over het ‘Preferred Supplier-schap’ hoefde John dan ook niet lang na te denken! Hij is tevreden over de samenwerking en daarom investeert hij graag in deze partnership. Een voorbeeld hiervan is de speciale vijf-kleuren mix die van de Westeringh exclusief voor FleuraMetz en haar klanten maakt.

De drijvende kracht achter van de Westeringh is toch wel het hechte team vertelt John. “Naast de kwaliteit van de bloemen is de sfeer in het bedrijf heel belangrijk”. Alle werknemers komen uit ‘het dorp’ en iedereen gaat tussen de middag even naar huis om te eten. Op vrijdagavond wordt er niet gewerkt maar wordt er gezellig een hapje en een drankje in de kantine gedaan. “Het is echt een team om op te bouwen, dat mag ook wel eens gezegd worden”. Alles draait gewoon door wanneer John vakantie heeft “Ik ga met een gerust hart op vakantie!”.  

  

How to make - opvallend herfstboeket met Anigozanthos

Een minder voor de hand liggende herfst combinatie wordt gemaakt door het combineren van verschillende tinten van bordeaux met helder rood. Deze diepe warme herfstkleuren geven een luxe en chique uitstraling aan een boeket.

Lees meer

De winnaar van de reis naar Zuid-Afrika is...

De afgelopen weken heb je mee kunnen doen aan de mail en win actie: win een reis naar Zuid-Afrika. Door ons per e-mail een foto van je eigen exotische Afrika boeket te sturen. De velen creatieve inzendingen hebben ons aangenaam verrast, bedankt hiervoor!

Lees meer