mobile menu
mobile menu

Viburnum: zin-in-lentegroen

Er zijn maar weinig bloemen zo frisgroen als de Viburnum opulus. De bolvormige bloemtrossen verspreiden ook nog eens een lichtzoete geur. De bloemen zijn prachtig in wit-groene lenteboeketten, bijvoorbeeld met sering.

Viburnum opulus behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De Latijnse naam zou afgeleid zijn van ‘viere’, wat buigen of vlechten betekent. Viburnum opulus wordt meestal sneeuwbal genoemd, verwijzend naar de ronde vorm van de bloemtros. De bloem staat symbool voor fierheid.

Net als de sering is Viburnum een trekheester. Dat is een plant die geforceerd in bloei kan worden gebracht buiten het natuurlijke bloeiseizoen om. Viburnumplanten worden zowel in de vollegrond als in potten geteeld. De planten worden – als ze drie jaar oud zijn – elk jaar van de akker naar de kas gebracht, waar de temperatuur flink opgevoerd wordt. Terwijl het buiten nog winters koud is, verschijnen in de kas de eerste lentebloemen.

Viburnum is vanaf januari tot en met juni verkrijgbaar. Koop Viburnum met volgroeide trossen; de bloemknoppen moeten kleur tonen. Snij minimaal twee centimeter van de stelen af om de wateropname te bevorderen en voeg snijbloemenvoedsel (eventueel speciaal voor heesters) aan het vaaswater toe. De vaas – liefst een glazen vaas – moet goed schoon zijn. Houd het waterniveau in de gaten, want Viburnum neemt veel water op.

Bron: www.pureseasonalflowers.nl

Ultieme hoogtepunt met liefdevolle rode rozen

Valentijnsdag, 14 februari, de ultieme liefdesdag. Voor velen de dag om iets van genegenheid te tonen aan hun geliefde of minnaar(res), op wat voor manier dan ook.

Lees meer

Angela Merkel bij FleuraMetz

Afgelopen woensdag 6 februari jl. is de eerste levering van de tulp Angela Merkel verstuurd. Jos Borst van kwekerij Borst Bloembollen uit Opdam (Nederland) mocht vorig jaar april de tulp nog persoonlijk overhandigen aan de Bondskanselier.

Lees meer