mobile menu
mobile menu

Mama Mia – Crocosmia!

Ook al komt de Crocosmia oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, in Nederland zijn wereldwijd de meest variëteiten te vinden.

Twee FleuraMetz collega’s bezochten afgelopen week Kwekerij Davelaar. Hier waren maar liefst 105 verschillende soorten Crocosmia te vinden! Helaas komen de meeste van deze soorten enkel als potplant op de markt, een kleiner deel als snijbloem. Onder de indruk waren ze met name van de nieuwe soorten in roodgeel en donkeroranje. 

Safraangeur

Crocosmia is afgeleid van de Griekse woorden 'krokos' safraan en 'osme' geur, safraangeur. Een andere, veelgebruikte naam voor Crocosmia is Montbretia. Crocosmia is een iris-achtige en vermenigvuldigt zich door middel van wortelknollen. 

Crocosmia-tijd

Het is nu echt crocosmia-tijd. Ook al is de bloem vrijwel jaarrond verkrijgbaar, de topmaanden voor het Nederlandse product zijn augustus, september en oktober. Dan zijn de grote hoeveelheden in het geel, oranje en rood verkrijgbaar. Totaal biedt FleuraMetz in deze periode ongeveer twaalf verschillende variëteiten. De afsluiting van het Nederlandse teeltseizoen is met de groene bes van de Crocosmia, een aanwinst voor ieder herfstboeket. 

Heeft u interesse in dit product, vraag bij uw verkoper na voor prijs en beschikbaarheid. 

Meer informatie: www.crocosmia.nl

Aandacht voor ambacht

Het ambacht staat volop in de belangstelling. Klanten willen best iets meer betalen voor mooie, ambachtelijke producten, die met liefde en aandacht zijn gemaakt.

Lees meer

Uniek: Clematis

De Clematis, ook wel bosrank genoemd, is voornamelijk bekend als tuinplant. De Clematis komt uit de familie van de Ranunculaceae en bestaat wereldwijd uit ongeveer 300 soorten.

Lees meer