mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | FlowerTales en droogbloemen

In het nieuwste FlowerTales magazine staat een bijzondere creatie waarmee we nog iets langer van de zomer kunnen genieten. In deze DIY werkt de designer met droogbloemen en deelt handige tips over het droogproces.

Bloemen drogen is een proces dat snel moet gebeuren. De bloemen mogen geen kans krijgen verder te verwelken. Ze drogen het beste in een warme, droge en donkere ruimte. Deze manier van drogen is eenvoudig en milieuvriendelijk.

  1. Het lijkt zonde, maar snijd of pluk de bloem wanneer hij op zijn mooist is, tenslotte is dit het stadium van de bloem dat je wilt behouden. Dit kan het best ’s morgens.
  2. Haal het teveel aan blad van de steel af en bindt met touw of draad kleine bundeltjes van de bloemen.
  3. Hang ze ondersteboven aan een balk of span een dwarse draad waar je de bundeltjes aan bevestigt.
  4. Wanneer de blaadjes na weken zo gehangen te hebben bros aanvoelen en je ze hoort knisperen als je ze aanraakt, dan zijn je droogbloemen klaar!

Afhankelijk van de grootte en dikte van de bloemen kan het een tot acht weken duren tot ze volledig gedroogd zijn. Heb je niet zoveel geduld? In de webshop kun je ze kant-en-klaar inkopen.


Tip van de designer
het beste moment om buiten bloemen te plukken is ’s morgens vroeg. De zon en de warmte hebben dan nog geen kans gezien om vocht uit de bloem te verdampen. Op dit moment van de dag bevindt zich het meeste vocht in de steel. Hier kan de bloem nog een tijdje op teren, nadat je ‘m geplukt hebt.

DIY | Passievol bloemwerk voor het najaar

Een krachtige, unieke en verrassende rozenmix. ‘Glances of Decofresh’ verrast elke twee maanden met een bijzondere selectie rozen, deze keer passend bij de herfst. In september en oktober is het tijd voor vurig en fel dankzij ‘Glances of Passion’. Ziet u het ook?

Lees meer

DIY | De Avalanche+® als ideale danspartner

Als bloemist bent u continu op zoek naar nieuwe ideeën. Makkelijk is om met een aantal vaste basisproducten te werken en hier steeds mee te variëren. Een sterke basisspeler voor boeketten is de Avalanche+®. Het lijkt wel de ideale danspartner! In deze DIY laten we u zien hoe.

Lees meer