mobile menu
mobile menu
Reacties

GUEST BLOG | Verzorgingstips voor de zomer

Uw bloemen de hele zomer vers en stralend? Ontdek het in deze blog! Gastblogger Steve Fernandes - editor bij Ecoroses en senior onderzoeker – deelt zijn beste tips, gebaseerd op gedegen onderzoek.

Steve: “Snijbloemen hebben altijd aandacht nodig, ongeacht het weer. Ververs het water regelmatig, snijd de stelen opnieuw af of verwijder oude blaadjes. Als het warmer wordt, kunt u het beste nog wat extra liefde geven.”

"Net als wij hebben ook bloemen behoefte om meer te drinken in de zomer. Water verdampt ook sneller wanneer het warm is. Houdt uw vazen gevuld en les de dorst van uw bloemen."

TIP
: Door uw vaas voor 1/3 gevuld te houden met schoon water, blijven bloemen vers en gehydrateerd.

"Bij warmere temperaturen groeien de bacteriën in het water veel sneller. Het maakt het water troebel en de uiteinden van de stelen slijmerig. Dit zorgt uiteraard voor verdrietige bloemen."

TIP: Ververs het water om de dag in plaats van om de drie dagen. Anton, Steve's bloemdesigner, stelt voor om lauw water te nemen. Hier zit minder zuurstof in, waardoor bacteriegroei met 85% verminderd wordt.

"De meeste mensen houden van zon, maar bloemen staan liever in de schaduw. Door de zon verdampt het vocht in de bloemblaadjes. Te veel direct zonlicht kan de bloemblaadjes zelfs uitdrogen of verbranden."

TIP
: Denk goed na over waar u het boeket plaatst. Is het heel zonnig? Zet 'm dan uit de zon en plaatst hem 's nachts op een koelere plek.

"We doen het allemaal.. dus ook uw klanten! We houden de ramen potdicht als we overdag naar werk gaan, waardoor het flink opwarmt in huis. Als we dan in de avond thuis komen, zetten we de ramen open om weer te koelen. Deze jojo-temperaturen zijn niet goed voor de bloemen. Zeker lelies, pioenen, irissen en gladiolen houden niet van de warmte."

TIP
: U kunt de bloemen in een beschermende pot plaatsen en hen weghouden van open ramen/deuren. Probeer ook airconditioning te vermijden.

"Geef bloemenkoppen weer nieuwe energie door de blaadjes op de steel te verwijderen. Dit creëert ook strakkere lijnen in uw arrangement en legt het accent op de bloemkoppen."

TIP
: Houd de stelen gehydrateerd door elke keer als u het water ververst, de stelen bij te snijden. Verwijder wat extra blaadjes bij de eustoma (lisianthus), celosia en chrysanten en laat de bloemen stralen.

 

DIY | De Avalanche+® als ideale danspartner

Als bloemist bent u continu op zoek naar nieuwe ideeën. Makkelijk is om met een aantal vaste basisproducten te werken en hier steeds mee te variëren. Een sterke basisspeler voor boeketten is de Avalanche+®. Het lijkt wel de ideale danspartner! In deze DIY laten we u zien hoe.

Lees meer

DIY | Kleurrijk boeket voor bloemisten

De zomer brengt ons veel vrolijkheid en kleur. Houdt u als bloemist wel van creatieve ideeën? Probeer dan dit leuke, multicolor boeketje eens. Het bijzondere aan deze creatie? Uw klanten zullen zich afvragen of dit nieuwe soorten zijn, want ze lijken net echt! Daarom ’n paar kleine tips.

Lees meer