mobile menu
mobile menu
Reacties

On the move | Brunchen tussen de pioenen

Dinsdag 21 mei was FleuraMetz te gast bij Paeon BV in Benningbroek (Noord Holland) op uitnodiging van Preferred Supplier My Peony. Kijkt u mee hoe ’t inkopen van de meest verse pioenen gaat?

De pioenen van My Peony worden op biologisch verantwoorde manier geteeld. De tuin van Paeon BV wordt al jaren gerund door dezelfde familie. Alles wat nodig is voor het telen van deze eigenwijze bloem hebben zij in de vingers. De sterke pioenen bloeien prachtig open en de intense kleuren maken de beleving nog beter. Welke kleur heeft uw voorkeur?

  • Men houdt 't meest van de bloeiwijze van de pioen.
  • Variatie in vorm en kleur maakt de soort nog breder toepasbaar.
  • In totaal (+ stekken) kweekt Paeon BV 150-200 soorten pioenen.
  • Deze soorten staan op 30 hectare grond.
  • Vanaf deze grond worden ruim 7.000.000 stelen per jaar verkocht.

Ernst Star, management My Peony: "Het snijden moet op het goede moment gebeuren, als er veel zon is. Na het snijden worden de pioenen direct in de pioenenschuur opgeslagen. Hier zijn de omstandigheden optimaal om de versheid te bewaken."

Nu de zon vaker gaat schijnen, breekt de piektijd voor het snijden van pioenen aan. Daarmee zal de pioenenschuur maximaal vol zitten, zodat een snelle, verse en kwalitatieve levering gegarandeerd blijft.

Geïnteresseerd in het huidige pioenrozen-aanbod? Klik hier om naar de webshop te gaan of vraag uw verkoper naar de pioenen van My Peony.

DIY | Gipskruidwolken

Hangende wolken gemaakt van bloemen en grassen zijn trendy. Als u toonaangevende, florale Instagramaccounts volgt, heeft u ze vast al gezien. In het nieuwste FlowerTales magazine stonden ze ook al, maar met deze tips kunt u er nu zelf ook een maken!

Lees meer

GASTBLOG | Bloemist van de toekomst

Arrangeur Marloes Joore laat jonge kinderen hun creatieve talent ontdekken met het project ‘Ontdek je talent op de basisschool’. Een grote groep leerlingen leert bloemschikken en Marloes laat zien hoe dat ging! Er zijn zelfs ’n aantal creatieve talentjes gespot.

Lees meer