mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | Leve de lente!

De maand juni staat bekend als de rozenmaand. Ook komt de naam van de godin van het huwelijk: Juno. Daarom een DIY vol liefde en pasteltinten. De rozen uit de ‘Glances of Romance’ passen perfect bij deze prachtige bloemenkroon.

• De rozenmix 'Glances of Romance' van Decofresh Roses;
• Jasmijn (Jasminum)
• Dille (Ammi)
Aluminium draad (2mm 12m 100g mat)
Gelakt draad (06-40cm 2kg)
Organza (25mm 50m)
Flowertape (Caoutchouc) (13mm 27.5m)

Stap 1
Vorm van het aluminiumdraad een haarband. U kunt deze eventueel afpassen op uw eigen hoofd, of dat van een kind. Let op: knip aan beide kanten een centimeter langer af. Maak twee kleine lusjes aan de uiteinden, met behulp van een tangetje. Vouw de lusjes zover mogelijk dicht, zodat er geen scherpe uiteinden te voelen zijn.

Stap 2
Knip een groot stuk lint van de rol af, minimaal drie keer zo lang als de lengte van de haarband. Leg het lint langs de haarband, zodat er aan beide kanten evenveel lint over is. Wikkel de haarband en het lint samen volledig om met caoutchouc (in de webshop te vinden als Flowertape 13mm 27.5m). Werk hierbij de twee luisjes aan het de uiteinden netjes af.

Stap 3
Zet alle bloemen en groenmaterialen op draad en werk eveneens af met caoutchouc.

Stap 4
Draai de materialen één voor één om de haarband. Wikkel voor de stevigheid de draad vanuit de bloem er volledig omheen.

Stap 5
Begin en eindig met een takje jasmijn, deze valt dan mooi over de lusjes heen. Let erop dat u de haarband niet rondom opmaakt. Waar de haarband op het hoofd rust, komen geen bloemen. Buig de bloemen dus zo dat ze niet naar de binnenkant van de cirkel wijzen.

Liever geen creatie maken? Glances of Romance geeft met de pasteltinten ook elk boeket een subtiele touch. Voor meer inspiratie over deze rozenmix verwijzen we u naar deze pagina.

GASTBLOG | Bloemist van de toekomst

Arrangeur Marloes Joore laat jonge kinderen hun creatieve talent ontdekken met het project ‘Ontdek je talent op de basisschool’. Een grote groep leerlingen leert bloemschikken en Marloes laat zien hoe dat ging! Er zijn zelfs ’n aantal creatieve talentjes gespot.

Lees meer

On the move | Keramiek uit Duitsland

Griebling Keramik is al jarenlang leverancier van FleuraMetz, met unieke keramieken potten en schalen. Inkopers Lianne Kneppers en Paul Both brachten een bezoek zodat ze nieuwe collecties konden samenstellen en het maakproces met eigen ogen konden volgen! Kijkt u mee?

Lees meer