mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | Gipskruidwolken

Hangende wolken gemaakt van bloemen en grassen zijn trendy. Als u toonaangevende, florale Instagramaccounts volgt, heeft u ze vast al gezien. In het nieuwste FlowerTales magazine stonden ze ook al, maar met deze tips kunt u er nu zelf ook een maken!

  • 2 rouwtakhouders (Bepaal de maat in relatie tot hoe groot de wolk moet worden. Deze wolk is gemaakt op medium rouwtakhouders)
  • 2 pakken fijn gipskruid (Gypsophila)
  • Watervast tape
  • Wit papierdraad (2mm)


Stap 1:
Laat de rouwtakhouders zich volzuigen met water en bind ze door middel van watervast tape met de plastic ruggen aan elkaar.

Stap 2:
Hang de rouwtakhouders op aan het witte papierdraad, aan het plafond. Let op, het overtollige water druipt nu uit de houders. Voordeel van het alvast ophangen is dat u er aan alle kanten bij kunt en dat er straks geen water op de prachtig gedekte tafel lekt.

Stap 3:
Werk de houders als eerste weg door ze met gipskruid op te zetten. Doe dit vrij kort, ongeveer 15cm vanaf de houder.

Stap 4:
Maak de wolken luchtig door een tweede laag gipskruid door de kortere laag te steken. Hiermee bouwt u de wolk als het ware uit.

Als u de wolk op zijn plek hangt, test dan eerst of de wolk blijft hangen. Als deze geruime tijd blijft hangen, kunt u aan de tafel eronder beginnen. Dit bespaart onnodig bloemenleed!
Hang de wolk boven een al dan niet gedekte tafel voor een spannend stilleven, of als bruidsdecoratie. Welke heeft uw voorkeur?

Welk boeket creëert u voor Lonely Bouquet Day?

Zondag 23 juni, tijd voor een prachtige bloemenactie: Lonely Bouquet Day! The Lonely Bouquet heeft deze actie bedacht om de kracht van bloemen te laten zien, waarbij het ambacht van de bloemist centraal staat.

Lees meer

On the move | Brunchen tussen de pioenen

Dinsdag 21 mei was FleuraMetz te gast bij Paeon BV in Benningbroek (Noord Holland) op uitnodiging van Preferred Supplier My Peony. Kijkt u mee hoe ’t inkopen van de meest verse pioenen gaat?

Lees meer