mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | BACKDROP WEDDING

De groeiende trend onder jonge stedelingen om te trouwen in kleine kring, midden in de stad, houdt aan. In deze video zag u al hoe de rozenmix ‘Urban Eclectic uit de weddingcollectie Le Rêve™ u daarbij helpt. Een element viel u op in het bijzonder. Daarom zoomen we in op… de backdrop!

De backdrop, een wand die op de achtergrond aanwezig is. Een backdrop kan in allerlei kleuren, vormen en maten opgemaakt worden. Belangrijk is dat het past bij het thema of sfeer van de bruiloft. Onze arrangeur Tiffany van Lenten vertelt hoe ze de backdrop voor Urban Eclectic maakte.

"Ik ben gestart met het bevestigen van drie rouwtakhouders aan het frame. Door middel van tiewraps creëert u een stevige basis. Ik heb er bewust voor gekozen om de rouwtakhouders aan de rechterkant van het frame te bevestigen, zodat we door de backdrop heen kunnen kijken. Zo ontstaat er een mooi lijnenspel met stedelijke uitstraling."

Tiffany startte met het verwerken van het grote groen. "Hierdoor kon ik de grofste materialen mooi kwijt. Daarna heb ik er eucalyptus in verwerkt voor een speels effect. De leukste uitdaging vond ik om de verschillende kleuren rozen netjes te verdelen. Dit heb ik stap voor stap per kleursoort gedaan, zodat er ongeveer evenveel kleur in elk onderdeel terugkomt." Tiffany heeft de backdrop ten slotte afgewerkt met de fijnere materialen.

"Wanneer u beperkte tijd heeft op locatie, is het handig om vooraf al wat voor te bereiden. De basis met rouwtakken en groen kunt u al thuis in elkaar zetten. Zo hoeft u op locatie alleen nog de bloemen en klein materiaal in de backdrop te verwerken."

Is de rozencollectie van Urban Eclectic iets voor u? Bekijk in de afbeelding hieronder de soortnamen, zodat u ze kunt opzoeken in de webshop

On the move | Local Heroes in Zwitserland

De zomerperiode staat in het teken van de ‘lokale helden’: kwekers die prachtige producten telen op eigen bodem. FleuraMetz Zwitserland koopt een deel van het assortiment lokaal in bij deze helden. Onze Zwitserse collega’s zijn op bezoek geweest en laten ons meegenieten:

Lees meer

Welk boeket creëert u voor Lonely Bouquet Day?

Zondag 23 juni, tijd voor een prachtige bloemenactie: Lonely Bouquet Day! The Lonely Bouquet heeft deze actie bedacht om de kracht van bloemen te laten zien, waarbij het ambacht van de bloemist centraal staat.

Lees meer