mobile menu
mobile menu
Reacties

On the move | Keramiek uit Duitsland

Griebling Keramik is al jarenlang leverancier van FleuraMetz, met unieke keramieken potten en schalen. Inkopers Lianne Kneppers en Paul Both brachten een bezoek zodat ze nieuwe collecties konden samenstellen en het maakproces met eigen ogen konden volgen! Kijkt u mee?

“De grondstof voor de potten wordt in de regio gewonnen en komt in poedervorm aan bij de fabriek. Na het mengen met regenwater worden er rollen klei van geperst. Hier is alle lucht uitgehaald [foto 1]. De kleirollen worden afhankelijk van de potgrootte in stukken gesneden. Daarna gaan ze in de machine, waar de pot geperst wordt [foto 2].


Images 1 + 2 

Na het persen gaan de potten vier uur in een droogkabine [foto 3+4]. Het mooie is dat deze kabine gebruik maakt van de warmte die in de oven gebruikt is. Dat heet warmteterugwinning. 


Images 3 + 4

Na het drogen kunnen de potten gebakken worden. Dit bakken doet Griebling Keramik in een volautomatische oven. De potten blijven zeven uur bij 900°C op hittebestendige trays liggen. [foto 5+6] 


Image 5 + 6

Daarna worden de potten op pallets gestapeld en kunnen ze in de voorraad. [foto 7]”

“Zodra een bestelling wordt geplaatst, worden de potten in de gewenste kleur gespoten. Ze worden eerst opgewarmd tot ongeveer 180°C, daarna spuit Griebling Keramik een poedercoating er overheen. Deze is vrij van zware metalen en oplosmiddel. De werkruimtes zijn dus schoon en veilig voor de medewerkers. Dankzij twee spuitkabines kan de pot ook met een afwijkende rand gemaakt worden. [foto 8]

Na het kleuren worden de potten tien minuten bij 200°C afgebakken. Zo blijft de kleur goed zitten en zijn de potten vrijwel waterdicht. Vervolgens gaan de potten naar de verpakkingsafdeling, waar de bestelling verpakt wordt volgens de specifieke wensen van de klant. Dat pallet wordt geheel afgesloten in een sealmachine. Daarna is de bestelling klaar voor verzending. [foto 9]

Images 7, 8 + 9

Zelf door het aanbod scrollen? Ontdek het in de webshop.

 

DIY | Leve de lente!

De maand juni staat bekend als de rozenmaand. Ook komt de naam van de godin van het huwelijk: Juno. Daarom een DIY vol liefde en pasteltinten. De rozen uit de ‘Glances of Romance’ passen perfect bij deze prachtige bloemenkroon.

Lees meer

DIY | Lelie in verrassende creatie

Het is veilig om de lelie te verwerken in bruids- of rouwwerk. Maar juist de creatieve bloemist kan het anders doen. Kleurrijk, stoer en ’n tikkie alternatief is deze Do It Yourself wel te noemen. De lelie laat ons buiten de hokjes denken. Wat vindt u?

Lees meer