mobile menu
mobile menu
Reacties

Lente in de tuin: Top 5 kuipplanten

Van oorsprong komen de kuipplanten uit tropische gebieden, waar ze uitbundig bloeien. Met een grote houten bak of kuip heeft de plant voldoende ruimte om ook in minder tropische oorden een aantal jaar te bloeien. Vijf prachtige soorten op een rij:

1. Solanum
Onderhoudsvriendelijk. Deze bloemige klimmer komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Gebruikt regelmatig water en wordt ’t meest blij van half zon, half schaduw. Leuk detail: Als de Solanum naast een wand staat, kan het zijn dat ‘ie via de muur omhoog klimt. Idee voor de winkelvloer?

2. Fuchsia
Geen onbekende. Deze kan zowel op het balkon als in de tuin. Direct zonlicht kan, maar liever niet de hele dag. Tip: Door uitgebloeide bloemen regelmatig weg te halen, blijft de plant de hele zomer door bloeien.

3. Mandevilla
Van april tot september wat plantenvoeding, regelmatig water een een beschutte plaats en de Mandevilla bloeit schitterend. Niet winterhard, bloeit pas laat in het voorjaar.


4. 
Anisodontea
Prachtige roze bloemen, houdt van warmte en zon. Heeft tijdens warme zomerdagen dagelijks water nodig. Niet in een dichte pot of afgesloten grond. Het teveel aan water moet makkelijk kunnen wegstromen. In de zomer tweewekelijks wat plantenvoeding.

5. Tuinrozen
Sprookjesachtig. Heeft een plek in de tuin nodig met wat wind, veel zon, ruimte en voldoende water. Uitgebloeide bloemen wegknippen zorgt voor een langere levensduur. Extra bemesten mag in april en juni.


Missen we nog prettige kuipplanten? Of heeft u behoefte aan andere tips die u aan uw klanten kunt geven? Laat het ons weten via social media.

Ontdek de beschikbare kuipplanten direct in de webshop of vraag uw verkoper naar het huidige aanbod. Onze Preferred Suppliers bieden de juiste kwaliteit die deze planten zo sterk maken.

GUESTBLOG | The bold house styled shoot

Floral designer Jessica Logan vertelt over een niet-traditionele bruiloft. Lees mee met wat haar inspireerde en welke producten ze heeft verwerkt voor deze ‘styled shoot’.

Lees meer

DIY | Origineel Moederdag geschenk

Moeders kunnen multitasken, zijn flexibel en moeten over een flinke portie veerkracht beschikken. In mei kunnen we ze speciaal daarvoor belonen, veel westerse landen vieren dan Moederdag. Met deze bloem maakt u dit boeket in een handomdraai, zodat moeders verrast kunnen worden met een origineel, creatief geschenk.

Lees meer