mobile menu
mobile menu
Reacties

GUEST BLOG | ‘Bridal blush‘ perfect voor dit seizoen.

‘Living coral’ is de Pantone-kleur van 2019. Deze levendige pastelkleur is goed terug te zien in de trends voor het aankomende trouwseizoen. Designer Sylvia Hartmann is fan van ‘Bridal Blush’.

“Bridal Blush is nog steeds een van mijn favorieten voor de bloemaankleding bij bruiloften. Deze fine art formatie zou je ook perfect kunnen combineren met fellere bloemen in oranje of rode tinten.”

Een goed bloemstuk op de tafel van het bruidspaar mag niet ontbreken. Sylvia combineerde: luxe pampasgras, waxbloemen, nerinen, tuberoos en gevulde rozen tot een stijlvolle creatie. Ze omlijstte de creatie met eucalyptusgroen en natuurlijke takken. “De gouden schaal onderstreept de elegantie van het werkstuk op een discrete manier. Vooral accessoires van metaal, glas, messing en aluminium worden voor deze stijl gebuikt.. less is more!”

“Voor de feesttafel gebruikte ik keramische vazen met een avant-gardistische, moderne uitstraling. De vazen heb ik gevuld met witte bloemen: fijne, speelse nerinen, rozen, natuurlijke takken en wilde anemonen. Het is belangrijk dat de bloemen licht en losjes worden geschikt.”

Sylvia geeft nog een tip voor eenieder die met dit kleurenpalet aan de slag gaat: “voor het huidige seizoen wordt natuurlijk weer veel wit, roze en crème/pastel gebruikt. Maar ook oranje tinten in combinatie met oudroze, rood en donkerrood horen erbij! Elke bruidspaar heeft weer een andere stijl en concept. Dat maakt het erg uitdagend.”

Photography: Diana_frohmueller_photography
Flowers/decoration/weddingconcept: Sylviahartmanndesign
Dresses: Sioedam_couture
Bakery: Suesse_verzauberung
Calligraphy/lettering/papeterie: Annettebleichert
Model: Selinakbm
Hair & make up: Cebellee
Location: Villa.rothschild

DIY | Lelie in verrassende creatie

Het is veilig om de lelie te verwerken in bruids- of rouwwerk. Maar juist de creatieve bloemist kan het anders doen. Kleurrijk, stoer en ’n tikkie alternatief is deze Do It Yourself wel te noemen. De lelie laat ons buiten de hokjes denken. Wat vindt u?

Lees meer

Trends vertalen naar bloemwerk

De één na de andere trend komt voorbij, vaak gecombineerd met moodboard en kleurkaarten. Heel interessant, maar hoe gebruiken we dit in het dagelijks bloemwerk? Arrangeur Tessa Schoneveld van Meesterlijk Geschikt vertelt ons hoe zij het moodboard van Pure Solas vertaalde naar prachtige creaties.

Lees meer