mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | Origineel Moederdag geschenk

Moeders kunnen multitasken, zijn flexibel en moeten over een flinke portie veerkracht beschikken. In mei kunnen we ze speciaal daarvoor belonen, veel westerse landen vieren dan Moederdag. Met deze bloem maakt u dit boeket in een handomdraai, zodat moeders verrast kunnen worden met een origineel, creatief geschenk.

Bij deze creatie is er bewust gekozen voor de SCOOP® Scabiosa. Veerkrachtig en flexibel, iets dat elke moeder herkent. Doordat dit vrolijke bolletje in verschillende stadia te gebruiken is, kunt u de bloem zowel in knop als in volle bloei inzetten. Door uitsluitend deze dynamische bloem te verwerken, komt ze volledig tot haar recht en wordt ze niet overschaduwd door andere bloemen of blad. Zo zijn zelfs de kleine knopjes niet te missen! 

Begin met het maken van een frame als basis en bouw deze cirkel geleidelijk uit. Op deze manier krijgt het frame meerdere lagen. Dat kan ook door verschillende kleuren en diktes houtband te gebruiken. Op de foto hieronder ziet u hoe de lagen met draad aan elkaar bevestigd zijn. Bedenk hierbij goed: Less is more.

Vervolgens kunt u de bloemen één voor één door het frame heen steken.


Wat vindt u, geschikt voor Moederdag? De multitaskende mama kan deze variatie zeker waarderen. Kijk in
de webshop voor de beschikbare materialen of bel uw verkoper voor meer informatie. Wilt u meer mogelijkheden zien met deze vrolijke SCOOP® Scabiosa? Klik dan hier.

Lente in de tuin: Top 5 kuipplanten

Van oorsprong komen de kuipplanten uit tropische gebieden, waar ze uitbundig bloeien. Met een grote houten bak of kuip heeft de plant voldoende ruimte om ook in minder tropische oorden een aantal jaar te bloeien. Vijf prachtige soorten op een rij:

Lees meer

PLANTS | Casa botanica: de woontrend van 2019

In deze gastblog neemt De interieurcoach u mee in de woontrend van 2019: Casa botanica. Van tropische palmen tot zelf gestekte planten en groene muren: het hoort allemaal bij deze trend. “Het is heel rustgevend voor lichaam en geest om je te omringen met groen.”

Lees meer