mobile menu
mobile menu
Reacties

DIY | Lelie in verrassende creatie

Het is veilig om de lelie te verwerken in bruids- of rouwwerk. Maar juist de creatieve bloemist kan het anders doen. Kleurrijk, stoer en ’n tikkie alternatief is deze Do It Yourself wel te noemen. De lelie laat ons buiten de hokjes denken. Wat vindt u?

U kent ze wel: oude vazen die eigenlijk niet meer gebruikt worden, maar waarvan het ook zonde is om weg te gooien. Deze ‘winkeldochters’ kunt u prima een tweede leven inblazen. Designer Marloes Joore omwikkelt ze met folie en spuit ze vervolgens met verf in opvallende kleuren (Orange PeelRegal PurpleCoppertone). Schilderstape kan ook, als er geen doorzichtig folie is. 

Tip van Marloes: plak het folie op verschillende niveaus, zodat ze niet allemaal gelijk zijn gespoten. Zo creëert u een speels effect.

Op straat ontstaan nieuwe trends. Hier ontstond het idee van het oude fietswiel. Wanneer u het fietswiel met touw ophangt, is de gekleurde asparagus vervolgens gemakkelijk aan het wiel te verbinden. Wilt u langer van de asparagus genieten? Spray ze dan van tevoren in met lijmspray, zo vallen de naaldjes minder snel uit.
Marloes koos ervoor om de diverse vazen op verschillende hoogtes op te hangen, dit past perfect bij de sfeer. Let erop dat u hiervoor vazen gebruikt met een randje, zodat ze goed aan het touw blijven hangen.

Om de lelie goed tot zijn recht te laten komen, hebben we veel blad weggehaald. Zo valt de bloem goed op. Ook is het belangrijk dat de vazen groot genoeg zijn om er voldoende water in te kunnen doen, aangezien lelies erg veel drinken. Daarnaast is de ruimte van de vaas van belang, zodat de bloem goed kan groeien en uitbloeien.
Wij zijn enthousiast! U ook? Binnenkort delen we meer creatieve manieren waarop de lelie kunt inzetten. Stay tuned!

  

On the move | Keramiek uit Duitsland

Griebling Keramik is al jarenlang leverancier van FleuraMetz, met unieke keramieken potten en schalen. Inkopers Lianne Kneppers en Paul Both brachten een bezoek zodat ze nieuwe collecties konden samenstellen en het maakproces met eigen ogen konden volgen! Kijkt u mee?

Lees meer

GUEST BLOG | ‘Bridal blush‘ perfect voor dit seizoen.

‘Living coral’ is de Pantone-kleur van 2019. Deze levendige pastelkleur is goed terug te zien in de trends voor het aankomende trouwseizoen. Designer Sylvia Hartmann is fan van ‘Bridal Blush’.

Lees meer