mobile menu
mobile menu
Reacties

Trends vertalen naar bloemwerk

De één na de andere trend komt voorbij, vaak gecombineerd met moodboard en kleurkaarten. Heel interessant, maar hoe gebruiken we dit in het dagelijks bloemwerk? Arrangeur Tessa Schoneveld van Meesterlijk Geschikt vertelt ons hoe zij het moodboard van Pure Solas vertaalde naar prachtige creaties.

Wanneer Tessa een moodboard voor zich krijgt, kijkt ze als eerste naar de sfeer die het uitstraalt. “Eigenlijk kijk ik eerst naar de plaatjes en ga daarna pas lezen. Ik ben een echte creatieveling. Ik denk dat dit voor de meeste bloemisten geldt.” Ze geeft aan dat ze eigenlijk bijna niet meer zonder moodboard werkt. “Of het nu voor mijzelf is of om de klant een beeld te geven van het resultaat, het is altijd een mooie leidraad. Daarnaast komen bijvoorbeeld bruidsparen ook vaak zelf met een moodboard, zodat alle leveranciers weten met welke stijl ze aan de slag kunnen.”

Jojanneke (FlowerTales-team) stuurde het moodboard van Pure Solas een aantal weken van tevoren naar Tessa op. Op zo’n moment krijgt ze er vrijwel direct ideeën bij. “In dit geval kwamen de woorden: alleen zijn, tot rust komen, warmte, metallics, stoffen, bollen, zweven en wolken in mij op. Vervolgens las ik in de tekst dat Pure Solas een spirituele stijl is. Ik heb daarom een ‘wereld’ gecreëerd waarin ik mezelf ontspannen zou voelen.”

Jojanneke en Tessa sparren vooraf samen over alle ideeën en wensen vanuit FleuraMetz, zodat de juiste materialen ingekocht worden. “Aangezien het trouwseizoen van start is gegaan, werd dit onze houvast. De klant kan goed zien welke producten geschikt zijn voor bruidsaankledingen. Ook kan er direct inspiratie uit worden gehaald. Zo hebben we grote wolken boven tafel van gipskruid gemaakt. Op tafel staat een kleine dinersetting, samen met tafelvaasjes en een bruidsboeket. Op de borden staan nog kleine bloemengebakjes, die wit met gele Iris is echt mijn favoriet! Het is fantastisch om met al deze mooie materialen te werken. Aan inspiratie geen gebrek.”

“Uit ervaring weet ik dat je meer verkoopt als je laat zien wat er allemaal mogelijk is.” Tessa geeft aan hoe belangrijk voorbereiding is. “Op de dag zelf is er weinig tijd over om allerlei nieuwe dingen te doen. Door alles van tevoren goed uit te denken, kunnen we op de dag zelf echt knallen! Dus bloemisten: laat zien wat je in huis hebt!”

“Uiteraard is alles in deze setting met heel veel zorg en vooral ook liefde bij elkaar gezocht. En dat zie je. En geloof mij, het is een feestje om te mogen maken!”

Gaat u ook zo aan de slag met een trend of pakt u het anders aan? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten!

GUEST BLOG | ‘Bridal blush‘ perfect voor dit seizoen.

‘Living coral’ is de Pantone-kleur van 2019. Deze levendige pastelkleur is goed terug te zien in de trends voor het aankomende trouwseizoen. Designer Sylvia Hartmann is fan van ‘Bridal Blush’.

Lees meer

GUESTBLOG | The bold house styled shoot

Floral designer Jessica Logan vertelt over een niet-traditionele bruiloft. Lees mee met wat haar inspireerde en welke producten ze heeft verwerkt voor deze ‘styled shoot’.

Lees meer