mobile menu
mobile menu
Reacties

TIPS & TRICKS | Uw bloemenwinkel klaar voor het voorjaar!

Bloemstylist Bianca Vreugdenhil kent de strijd als geen ander. Nieuw seizoen, nieuwe spullen. Bianca: “Met de nieuwe potterie, gaat dat wat over is in de uitverkoop. Maar, wat als je dit kan verkopen voor de vraagprijs?”.

Bianca: “ Loop iedere week even kort door de winkel, verzamel de ‘restjes’. Nog één roze vaasje, ‘n groen potje, wat losse schelpjes, misschien nog wat restjes van een workshop. Gebruik de losse bloemen uit boeketten waarvan net een paar stelen over zijn, of die zijn afgebroken.”

Maak setjes van de verzameling. Bianca: “Heel leuk om te doen én goed te verkopen. Klanten houden van kant-en-klaar. Ze houden van leuke stukjes, maar weten vaak niet hoe. En is dat schattige vaasje met 3 bloemen uitgebloeid, kunnen ze bij uw winkel nieuwe losse bloemetjes inkopen. Ook een goede voor een leuk gesprek!”


Image: Bianca Vreugdenhil

Geniet langer van de bollen! Bianca: “Het voorjaar is heerlijk, maar met warmere dagen kunnen de bollen snel uitlopen. Verwerk ze in de boeketten, voordat u ze niet meer kunt verkopen. Haal de grond eraf, zet ze op een stokje en voilà.”

“Zijn er nog andere bloemen of bollen over die net iets te rijp voor verkoop zijn? Ook dat is goed te gebruiken. Daag uzelf uit en creëer iets nieuws. Bedenk ideeën voor een bruidsboeket, want dat vereist sowieso meer open bloemen. Ook leent zo’n boeket zich uitstekend voor social media. Zo kan de ingekochte bloem toch nog geld opleveren, als reclame-uiting.”


Images: Bianca Vreugdenhil


Image: Bianca Vreugdenhil

Neem een kijkje op het Instagramaccount van Bianca voor fijne inspiratie. Heeft u interesse om Instagram in te zetten om uw winkel of bedrijf online zichtbaarheid te geven? Lees dan hier meer..

DIY | Stoere Urban Tane-creatie

Een krachtige, unieke en verrassende rozenmix. ‘Glances of Decofresh’ verrast elke twee maanden met selectie prachtige rozen. Maart en april zijn voor ‘Glances of Urban Tane’, waar u met deze DIY een krachtig arrangement kunt neerzetten. Voor wie is dit een geschikt stuk?

Lees meer

VERANTWOORDELIJK | In ’n ander jasje

In het FleuraMetz BLAD had u ze al gezien: verpakkingen. Verplicht vanwege hun beschermende functie, verguisd vanwege de slechte invloed op het milieu. Wie weet die slimme oplossing te maken, waarbij élke partij gelukkig is? We keken zowel binnen als buiten de sector.

Lees meer