mobile menu
mobile menu
Reacties

PLANTS | Casa botanica: de woontrend van 2019

In deze gastblog neemt De interieurcoach u mee in de woontrend van 2019: Casa botanica. Van tropische palmen tot zelf gestekte planten en groene muren: het hoort allemaal bij deze trend. “Het is heel rustgevend voor lichaam en geest om je te omringen met groen.”

“Mensen worden zich er steeds meer van bewust wat planten in huis doen. Buiten dat planten in huis erg gezond zijn, staan ze samen m et de kleur groen voor vernieuwing. Een evenwichtige hoeveelheid groen in je interieur geeft een gevoel van tevredenheid en biedt optimisme. Een fantastische combinatie. Vandaar dat deze trend er nog steeds is.”

Images: De interieur coach

“De grote planten die men graag in huis heeft staan zijn: de Monstera, Alocasia, Alocasia zebrina, Strelitzia en de bananenplant. Deze planten zorgen voor een grote opvulling en hierdoor krijg je al snel veel groen in huis. Voor een extra groene toevoeging doen de kleine planten zoals een pannenkoekplant, stipbegonia, Calathea en varens het erg goed. Het gebruik van meerdere kleine planten geeft de ruimte een jungle-sfeer. De Scindapsus pictus is een goede keuze als er behoefte is aan een mooi bontblad. Ook hangplanten zoals de erwtenplant zijn zeer geliefd, vanwege zijn makkelijke onderhoud. Een echt hangende eyecatcher is de Kokodama, ideaal om een lege plek op te vullen. Ze geven natuurlijk een extra speels effect in elk interieur.”

“Je maakt de urban jungle compleet met een botanisch behang, een groene muur, wandkaarten of andere vintage accessoires. Je kunt het geheel nog meer tot leven brengen door het toevoegen van dierenprint of -dessins. Less is more is bij een urban-jungle-interieur absoluut niet van toepassing. Gebruik lekker veel accessoires en wees niet bang om dingen te combineren.”

Images: De interieur coach

“Het stekken van planten groeit in populariteit. Men zal dus sneller geneigd zijn om een plant aan te schaffen die makkelijk te stekken is. Ook een plantenterrarium kan niet ontbreken. Een klein kasje is daarin een leuke toevoeging.”

DIY | Origineel Moederdag geschenk

Moeders kunnen multitasken, zijn flexibel en moeten over een flinke portie veerkracht beschikken. In mei kunnen we ze speciaal daarvoor belonen, veel westerse landen vieren dan Moederdag. Met deze bloem maakt u dit boeket in een handomdraai, zodat moeders verrast kunnen worden met een origineel, creatief geschenk.

Lees meer

DIY | Stoere Urban Tane-creatie

Een krachtige, unieke en verrassende rozenmix. ‘Glances of Decofresh’ verrast elke twee maanden met selectie prachtige rozen. Maart en april zijn voor ‘Glances of Urban Tane’, waar u met deze DIY een krachtig arrangement kunt neerzetten. Voor wie is dit een geschikt stuk?

Lees meer