mobile menu
mobile menu
Reacties

On the move | Op bezoek bij de verse SCOOP®

Voor de bloemist blijft het een leuke uitdaging om nieuwe producten te verwerken in creaties. Daarbij is het slim om te weten waar producten vandaan komen en welke speciale teeltwijzen er worden gebruikt. Voor de SCOOP® Scabiosa gingen wij op onderzoek uit. Leest u mee?

De SCOOP® Scabiosa van veredelaar Danziger wordt bij Marginpar Live Wire gekweekt, op 2250m hoogte op de rand van Rift Valley in Kenia. Dit is niet zonder reden, want het Keniaanse klimaat is perfect voor de ontwikkeling van dit kleurrijke bolletje. De heldere, droge dagen met ’n lage luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de bloem in alle rust kan groeien. Hierdoor ontstaan er prachtige, grote bloemkoppen en lange, sterke stelen.

De kweker doet z’n uiterste best de kwaliteit continu te verbeteren. Het heeft vier jaar geduurd voordat de SCOOP® Scabiosa het huidige kwaliteitsniveau bereikte. De kweker blijft testen en ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de standaard die de klant vraagt. FleuraMetz importeert deze veelzijdige bloem en kan de zomerbloeier al aan het begin van het voorjaar aanbieden.
Wilt u deze bijzondere verschijning ook uitproberen? Bekijk het huidige aanbod in de webshop of vraag uw verkoper voor meer informatie.

Binnenkort: een uitdagende DIY met de SCOOP® Scabiosa, houdt deze pagina in de gaten.

VERANTWOORDELIJK | In ’n ander jasje

In het FleuraMetz BLAD had u ze al gezien: verpakkingen. Verplicht vanwege hun beschermende functie, verguisd vanwege de slechte invloed op het milieu. Wie weet die slimme oplossing te maken, waarbij élke partij gelukkig is? We keken zowel binnen als buiten de sector.

Lees meer

DIY | Makkelijk en toch bijzonder

Easy yet extraordinary designs… this DIY from the FlowerTales Magazine ticks all the right boxes. Both the plant as well as the flower are dyed. Have you tried our designer’s technique yet?

Lees meer