mobile menu
mobile menu
Reacties

SPOTTED | Tillandsia met een twist

Een echte eyecatcher, deze Tillandsia. Tillandsia is de familienaam voor ‘airplants’ of ‘luchtplantjes’. Het leuke van dit bijzondere product is: ze zijn direct in de FleuraMetz webshop te vinden! Heeft u ze al gezien?

Zeker voor mensen zonder groene vingers is deze plant zeer eenvoudig te onderhouden. Het enige dat ze nodig hebben, is water, licht en lucht. Het gebruik van aarde is dus overbodig, wat de Tillandsia een zeer prettig product maakt voor bloemisten om mee te werken. Hieronder drie verzorgingstips*:

  • Water
    Tillandsia halen voedingsstoffen uit de lucht, maar hebben nog steeds water nodig. Let op: het is een kleine hoeveelheid: 1 à 2 keer per week besproeien met een plantenspuit is voldoende. Zorg dat de plantjes niet te lang nat blijven, om rotting te voorkomen. Als de plant in een afgesloten houder zit, laat deze dan eerst drogen, voordat u de plant terugplaatst.

  •  Licht
    Net zoals de meeste planten houdt de Tillandsia van licht. Let wel op, ze groeien het beste in indirect zonlicht. Te veel en te fel licht is voor de meeste luchtplantjes niet goed. Na het besproeien kunnen de plantjes sowieso beter uit direct zonlicht blijven: de blaadjes kunnen dan makkelijk verbranden.

  • Lucht
    Het zal geen verrassing zijn, maar luchtplantjes hebben voldoende frisse lucht nodig. Aangezien de meeste Tillandsia’s in bomen of op rotsen in de vrije natuur groeien, is het verstandig om ze bij mooi weer even buiten te plaatsen. Zo gaan ze het langst mee!

Wat vindt u ervan: hot or not? Wij zijn fan! In de webshop zijn verschillende soorten te vinden, neem dus snel ’n kijkje!


*Bron:
Airplantshop 

DIY | FRIS LENTEBOEKET

De lente is officieel van start gegaan en dat maakt een mens blij! Steeds meer bollen, bloemen en kleuren laten zich zien. Met dit kleurrijke boeket creëert u direct extra lentekriebels. Kunt u uw klant hiermee verrassen?

Lees meer

ON THE MOVE | De oorsprong van ‘Glances of Urban Tane’

Glances of Urban Tane: een rozenmix die gekenmerkt wordt door krachtige, stoere en ’n tikkie gekke rozen. Met die kleuren, volle bloemkoppen en flinke doornen is dat goed te zien. Waar komen ze eigenlijk vandaan?

Lees meer