mobile menu
mobile menu
Reacties

ON THE MOVE | Trends voor bloemisten groothandel

Het najaar 2019 en voorjaar 2020 hebben al vorm gekregen dankzij trendwatchers. Director Nancy van Kleef houdt deze voor FleuraMetz in de gaten en met haar team vertaalt ze de trends naar werkbare concepten voor de sierteelt. Ze laat zien wat het komend jaar gaat brengen:

“Misschien wel een van de leukste dingen van mijn werk is het bezig zijn met trends en op basis van deze trends inkopen. Daarbij leunen mijn team en ik op de kennis en kunde van verschillende trendwatchers.”

“Er zijn trendwatchers die de algemene ontwikkelingen en stromingen beschrijven die invloed hebben op het koopgedrag. Een voorbeeld hiervan is de belangstelling voor regionale producten. Daar hangt een dieper liggend gevoel mee samen: het willen horen bij een groep of buurt waarin iemand zich veilig voelt.”

Sommige trendwatchers werken met de vormen, kleuren en materialen die uit deze trends voortkomen, legt Nancy uit: “Hierbij is er ook nog een specialisatie per sector. Er is dus een trendwatcher die zich wat meer op interieur richt en een trendwatcher die zich echt op bloemen en planten richt.”

“Al deze trendinformatie is behoorlijk veel. Twee keer per jaar bijten we ons hierin vast, zodat we het kunnen vertalen naar de FleuraMetz-trendkaarten en het FleuraMetz-assortiment. FlowerTales is het label van FleuraMetz waar altijd alle nieuwe producten en ideeën als eerste te vinden zijn.”

“Maar, niet iedereen wil gelijk aan de slag met alles wat ‘nieuw’ is. Soms past het beter bij een regio, winkel of bloemist om wat later in te spelen op nieuwe kleuren en vormen. De FlowerTales-collectie en –storytelling is altijd actueel, omdat het past bij zowel trendvolgers als trendsetters. Daarom beginnen we altijd met het samenstellen van kleuren, vormen en materialen.”

“Na het samenstellen benoemen we wat we verwachten te zien in de collecties bloemen, planten en accessoires. Door op deze manier te werken, is er altijd samenhang in de vier stijlen die wij elk jaar creëren.”

Met de nieuwe stijlen in de hand gaan ze langs de leveranciers. Nancy: “Dat was ook de afgelopen maanden weer een feestje! Met onze kleurkaarten in de hand en de beschrijving van de materialen/vormen die worden verwacht, zoeken we de mooiste spullen. Ik mag nog niet zoveel verklappen maar gelukkig zeggen foto’s meer dan honderd woorden!”

De collecties zijn vanaf september 2019 te vinden in de webshop. Via de FlowerTales-pakketten zullen de producten te vinden zijn in elke bijbehorende stijl.

Binnenkort meer over de trends van 2020.

HOT OR NOT | Flatlay fotografie

Lees meer

DIY | FRIS LENTEBOEKET

De lente is officieel van start gegaan en dat maakt een mens blij! Steeds meer bollen, bloemen en kleuren laten zich zien. Met dit kleurrijke boeket creëert u direct extra lentekriebels. Kunt u uw klant hiermee verrassen?

Lees meer