mobile menu
mobile menu
Reacties

HOT OR NOT | Flatlay fotografie

Misschien heeft u ze in het FleuraMetz BLAD al voorbij zien komen: de simpele maar schitterende flatlays. Deze originele manier van fotograferen is handig om bijvoorbeeld een portfolio of stijl onder de aandacht te brengen. Met verschillende bloemen en bladeren creëert u al snel ’n klein kunstwerk. Vindt u ze de moeite waard?

De afbeeldingen moeten u bekend voorkomen, Instagram staat er vol mee. Door te zoeken op #flatlay verschijnen al snel 6 miljoen posts. Ook op Pinterest is deze trend duidelijk populair. Bent u op zoek naar een nieuwe manier om uw bloemen en planten te fotograferen? Dan kan een flatlay niet ontbreken.


Hieronder ’n aantal praktische tips:

  • De flatlay valt of staat met de juiste producten. Vaak is er één hoofdproduct waar het oog op valt, de overige materialen sluiten hierbij aan.
  • Kies een kleurenpalet dat past bij het hoofdproduct, zo ontstaat er een geheel.
  • Ook de achtergrond is bepalend voor het resultaat. Denk aan materiaal en kleur.
  • Fotografeer de producten van bovenaf. Gebruik eventueel een stoel of ladder. 
  • Belangrijk: zorg voor voldoende licht, zodat er geen schaduwen ontstaan. Helder daglicht geeft het beste resultaat.

Heeft u al een flatlay gemaakt? We zijn benieuwd. Gebruik voor ’n groter bereik de hashtag #flatlay en tag* FleuraMetz in uw foto. Voor meer vragen over deze trend kunt u terecht bij #mail1#.

*Door ons te taggen geeft u toestemming voor het gebruik van de bewuste foto in onze on- en offline materialen.

DIY | Makkelijk en toch bijzonder

Easy yet extraordinary designs… this DIY from the FlowerTales Magazine ticks all the right boxes. Both the plant as well as the flower are dyed. Have you tried our designer’s technique yet?

Lees meer

ON THE MOVE | Trends voor bloemisten groothandel

Het najaar 2019 en voorjaar 2020 hebben al vorm gekregen dankzij trendwatchers. Director Nancy van Kleef houdt deze voor FleuraMetz in de gaten en met haar team vertaalt ze de trends naar werkbare concepten voor de sierteelt. Ze laat zien wat het komend jaar gaat brengen:

Lees meer