mobile menu
mobile menu
Reacties

VERBINDEN | Maak een statement met Instagram

Instagram groeit, wereldwijd. Hoe kunt u eruit blijven springen in zoveel aanbod? Met ‘onvergetelijke momenten’; unieke elementen waar bezoekers van Instagram naartoe getrokken worden. B Floral – een event design & productiebureau in New York (USA) – weet precies hoe dat moet.

Eigenaar en hoofdontwerper Bronwen Smith deelt de ins en outs voor diverse Instagram-momenten, voor zakelijke en particuliere klanten. Deze momenten versterken het evenement en benadrukken het onvergetelijke. Ontdek haar tips en gebruik ze in uw voordeel.

Bronwen: “Een must-have voor elk event is één gaaf element, iets dat gasten niet snel zullen vergeten. Trek hun aandacht met een gekleurde bloemenmuur met felle tinten. Verwerk het kleurenschema van het event of het merk subtiel, door bloemen te gebruiken met complementaire kleuren.”
Uw bloemenmuur finetunen voor Instagram? “Laat de hashtag van het event terugkomen in de bloemenmuur, zodat deze op elke foto goed zichtbaar is. Een pluspunt, want het wordt extra makkelijk om op Instagram te zoeken en gevonden te worden, voor meer posts en stories van hetzelfde event.”


Fotografie: B Floral

“Een bloemenbom is een eigenzinnige installatie waarbij bloemen uit een object stromen. Auto’s worden hier vaak voor gebruikt, maar ook kleinere items zoals koffers of brievenbussen zijn zeer geschikt. Om een onvergetelijke bloemenbom te maken, is het belangrijk dat de bloemen ongestructureerd en vloeiend zijn. Stileer de bloemen zo, dat het lijkt alsof ze al jaren uit het object groeien. Deze installatie zal zeker weten terugkomen op de Instagrampagina’s van uw beoogde bezoekers. Het is een ultiem fotomoment en een focuspunt van het event!”aldus Bronwen.


Fotografie: B Floral

“Het is niet nodig om een immens grote creatie op te zetten, om het ‘Instagramwaardig’ te maken. Uw gasten zijn hoe dan ook druk bezig met foto’s maken van eye-catching arrangementen en deze te posten. Gebruik hippe kleuren, zoals ‘Koraal’ – de Pantonekleur van 2019 – om gave arrangementen te creëren. Ons team heeft gemerkt dat antieke en kwik glazen vazen favoriet zijn onder New Yorkse bloemisten en steeds vaker op Instagram verschijnen.”


Fotografie: Mark Kropko

Indruk maken op uw gasten en hen de kans geven om foto’s te posten van het event? Maak het ze niet te moeilijk en geef ze mooie foto-gelegenheden. Met onvergetelijke momenten zoals de bloemenmuur en –bom, blijven bezoekers en volgers er over praten én posten!

BEHIND THE SCENES | Een dag vol bloemen bij FlowerTales

Elke twee maanden komt FlowerTales met nieuwe pakketten en een nieuw magazine. Voordat de verse bloemen klaar zijn voor inkoop, gaat er veel voorbereiding aan vooraf. Het selecteren, de fotoshoot, creaties maken… Collega Doris Jobst uit Wenen mocht een dag meehelpen en liet ons meegenieten!

Lees meer

ON THE MOVE | FleuraMetz @ IPM

De IPM Essen bleek tussen 22 en 25 januari wederom het belangrijkste trefpunt voor de internationale groene sector. Als partner van de FDF, Fleurop en Floral Fundamentals was FleuraMetz op verschillende plekken aanwezig op de beursvloer en showbühne en zag verrassend veel moois.

Lees meer