mobile menu
mobile menu
Reacties

GENERATION NEXT | Millenials besteden het meest aan bloemen & planten

Waarschijnlijk heeft u dit al gezien in de nieuwste editie van het FleuraMetz BLAD. Er stond namelijk een interessant artikel in over consumentengedrag en hun uitgaven aan bloemen en planten. Wist u dat jongeren meer geld uitgeven dan de wat oudere doelgroep?

Wereldwijd zijn er twee miljard Millennials (geboren tussen 1980 en 2000). Zij kopen vaker bloemen en planten dan vijf jaar geleden. Daarnaast besteedt deze doelgroep gemiddeld het meest aan snijbloemen.

Dat is verrassend! En er is meer. Per bezoek besteden jongeren in Nederland gemiddeld € 10,40 euro aan snijbloemen. Ouderen geven gemiddeld € 8,90 aan bloemen uit. Opvallend is dat mannen per aankoop gemiddeld bijna 3 euro meer uitgeven dan vrouwen. De frequentie van de aankopen ligt bij mannen wel veel lager.Bron: VGB segmentatietool. N= 11.53K

Slimme tips uit het onderzoek, waar u uw voordeel mee kunt doen. Deze nieuwe kopers...

  • vinden gemak erg belangrijk (verpakking, verzorging),
  • zijn gevoelig voor beleving (luchtzuivering, werksfeer, trends, decoratie),
  • willen veel keuzevrijheid (seizoenen, samenstelling, biologisch)
  • zijn vertrouwd met technologische vernieuwing (bestelling, betaling, boeket- en plantverzorging).

Meer feitjes? Haal uw gratis versie bij een Cash & Carry of vraag uw verkoper bij welke bestelling het BLAD wordt bezorgd. Online kunt u het magazine hier doorbladeren.

DIY | Corsage met sierlijke Charmelia

Zoals u weet, is de charmante Charmelia in verschillende stijlen te verwerken en geschikt voor zowel boeketten als decoratiewerk. Hoe? Probeer het direct zelf met deze Step by Step! Waarom corsages een pluspunt zijn voor de bloemist? Dat leest u hieronder.

Lees meer

ON THE MOVE | Teeltwijze wedding rozen Le Rêve™

Lees meer