mobile menu
mobile menu
Reacties

VERBINDEN | Meer volgers op uw Instagram

Uw creaties, boeketten en bloemwerk online promoten, is goed te vergelijken met het promoten van een merk. Instagram is zeer populair en gericht op fotografie. Dit medium geeft veel mogelijkheden om uw merk én werk te promoten, en creatief en vernieuwend bezig te zijn.

Met de vorige blog heeft u de in’s en out’s van Instagram Stories ontdekt. Nu is het tijd om uw groeiende community (de groep volgers op uw Instagram-kanaal en geïnteresseerden) vast te houden. Deze drie stappen zijn een goed begin:

1. Om te zorgen dat followers (volgers én potentiele klanten) meer interesse tonen in uw werk, is het noodzaak dat ze zich daarmee verbonden voelen. Een menselijke factor is belangrijk: deel foto’s van uzelf of uw team, terwijl jullie aan het werk zijn. Niets werkt sterker dan een gezicht te koppelen aan een naam. Dat hoeft niet uw eigen naam te zijn, dat kan ook een pseudoniem of de bedrijfsnaam zijn. Klanten – altijd op zoek naar meer – leren uw bedrijf beter kennen en krijgen het gevoel ook u persoonlijk te leren kennen. Zo kan dit publiek uw werk onthouden en kunt u zich onderscheiden van andere Instagram-accounts van bloemisten.

View this post on Instagram

A post shared by FleuraMetz (@fleurametz_official) on


2. “Een foto zegt meer dan duizend woorden”. Wissel de dagelijkse werkzaamheden af met posts (geplaatste berichten) van bijzondere creaties of speciale gelegenheden. Heeft u pas een bruiloft aangekleed? Dit is kenmerkend voor uw talent, inzet en passie. Het stralende bruidspaar vertrouwde u deze taak toe op de belangrijkste dag van hun leven. De leuke bijkomstigheid? Hierbij gaat ‘less is more’ niet op: hoe meer foto’s, hoe beter!

View this post on Instagram

A post shared by Emily Alarcon | Wedd Designer (@emilyalarconwedding) on


3. Een onderscheidend en aantrekkelijk Instagram-account heeft ook altijd iets aparts. Durf anders te zijn. Variëer met verschillende sfeerbeelden en kleuren in de creaties die u laat zien. Uw creativiteit en ideeën laten uw talent en vaardigheden zien. Ook geeft het u de mogelijkheid de beschikbare producten van dit seizoen of de trends van het moment te laten zien.

View this post on Instagram

A post shared by FlowerTales (@flowertales_) on

Mocht er prachtig bloemwerk of een speciaal moment te zien zijn, tag ons in de foto! We zijn benieuwd: hoe ziet uw werkplaats eruit? En heeft u een winkel? Gebruik @fleurametz_official of #FleuraMetz

INSPIREREN | DIY - Liefdevol geschenk

Liefde en verbinding, dat is Valentijnsdag. Op 14 februari geven mensen elkaar extra aandacht door middel van ’n hartverwarmend geschenk. Of dit nu is voor een partner, vriend, familielid of geheime liefde, deze Do-It-Yourself maakt elke keer een grootse indruk.

Lees meer

VERANTWOORDELIJK | H.M. Tesselaar op weg naar Planet Proof

Alstroemeriakweker H.M. Tesselaar is Preferred Supplier en een stapje verder dan het gros van de sierteeltsector. Niels Tesselaar: ‘Wij zijn op weg naar Planet Proof en zitten heel dichtbij een biologische alstroemeria-teelt. Met de LED-verlichting zijn onze mogelijkheden enorm toegenomen.’

Lees meer