mobile menu
mobile menu
Reacties

Gastblog: bloemist brengt kweker bij consument

Bloemstyliste Bianca Vreugdenhil (44) merkt dat haar klanten nieuwsgierig zijn naar de oorsprong van sommige producten. Zelf is ze dat ook en dus gaat ze af en toe op bezoek. Daarmee brengt ze vraag en aanbod in direct contact!

“Wat is er mooier dan dat je weet waar de bloemen en het bladgroen waar je dagelijks mee werkt, vandaan komt? Natuurlijk kun je niet voor elke soort naar een bijbehorende kweker. Toch is het de moeite waard om producten waar je vragen over kan krijgen of die je veel gebruikt beter te leren kennen.”

“Als je weet wat er moet gebeuren, voor je de producten in huis krijgt, krijg je meer begrip voor het proces en weet je waar je voor betaalt. Zeker in Nederland en Duitsland zitten veel kwekers in de buurt. Dan hoeft een bezoek geen dag te duren, maar een uurtje of twee. Kennis is veel waard. Samen kun je direct sparren over producten, gebruik en toepassingen.” 

“Ik kan na zo’n bezoek altijd zoveel vertellen en laten zien aan mijn klanten, omdat ik ook filmpjes en foto’s maak. Het kan elkaar echt versterken. Zo heb ik een leuke samenwerking met Dragontree, een kweker van Dracaena bladgroen, gehad en ook met Divine Flowers hebben we onze krachten gebundeld voor prachtige boeketten! Lees meer over de bezoeken aan Preferred Suppliers van FleuraMetz of van Bianca’s eigen kwekersbezoek

“Een favoriete periode voor mij als bloemist. Veel romantische verhalen komen voorbij en de meest schitterende producten kunnen worden gebruikt in boeketten. Mede door mijn bezoeken kan ik de producten goed op waarde schatten. Bij FleuraMetz Naaldwijk tonen kwekers ook vaak hun producten. Dat is fijn, zo leer je de kweker kennen en weet je wie er achter zit. Een prettige verrassing!”

“Welke verrassingen en samenwerkingen maak jij met Valentijn? Ik hoor graag jouw ervaringen als kweker of bloemist!”

 

Gastblog: een wel heel bijzondere vorm van bruidsinspiratie

De bloemiste Jane Westoby – Fuchsia Blooms Florist (UK) – neemt ons mee in een van haar recente projecten. Ze droeg zorg voor de bruidscreaties tijdens een fotoshoot. Het ging niet om een boeket of bruidstafel, maar om… een VolksWagen Campervan!

Lees meer

DIY – Een waxroos voor ‘Everlasting Love’

Liefde: wat zou ’t mooi zijn als we haar in een doosje konden doen en bewaren. Misschien kunnen we een poging doen met dit geschenk? U kunt ‘m zelf maken en dus uw favo variatie bewaren!

Lees meer