mobile menu
mobile menu
Reacties

Gastblog - Uit het werkveld: heftige herfstdagen

Wat leeft er op dit moment in de sector? Speciaal voor FleuraMetz geven verschillende schakels een inkijkje in datgene wat zij meemaken. Bloemstylist Bianca Vreugdenhil (44) maakt zich op voor de overgang van zomer naar herfst en bespreekt hoe ze de consument benadert.

“Het is op, het einde nadert, de warme zonnestralen maken ruimte voor wind, een warmere trui en een dekentje. Het klinkt wat zwaar, maar veel mensen ervaren de overgang van de zomer naar de herfst als de heftigste van alle seizoenen. Terwijl ik denk: ‘Heerlijk’! Ik hou ontzettend van de herfst. Na de zomervakantie maak ik plannen: wat wil de klant, wat zijn de trends?’”    

“Nog belangrijker vind ik de vraag: ‘wat wil ik?’ Ik moet me immers goed voelen bij wat ik verkoop. Mijn emotie gaat erin, mijn passie. Dat ziet en voelt de klant net zo goed. Ik combineer de mooiste bloemen graag met materialen zoals appeltjes, sierfruit en kastanjes. De eerste voorbeelden zijn half augustus klaar en deze deel ik via social media. Ik heb geen winkel, alleen een atelier. Het is dus belangrijk dat er al vroeg een digitale etalage is, zoals op mijn Facebookpagina.”   

“Mensen merken dat het eerder donker wordt en willen het gezellig maken in huis. Als bloemist of -stylist ben je hun voorbeeld. De herfst is een makkelijk seizoen: er is veel diversiteit in de meest prachtige materialen. Via de digitale etalage spreken mijn creaties de mensen aan. Als ze het aankopen, betekent dat waardering. Nog mooier is het als ik foto’s binnenkrijg van mensen die kleurige boeketten of mooi gestylde accessoires in huis hebben die bij mij vandaan komen.”  

“Vaak heb ik spullen over van de zomer ervoor. Ik heb vorige herfst grote, blauwe hortensia’s gedroogd, deze kon ik nu in de zomer gebruiken in de herfstkransen. Ik haal inspiratie van Pinterest of mijn collega’s, maar geef er altijd mijn eigen draai aan. Ook verkoop ik niet alleen, ik geef informatie mee. Wist je dat de Physalisvruchten goed te drogen zijn?” FleuraMetz heeft in de webshop zowel de vruchtjes aan steel, of al gedroogde lampionnetjes in een doosje.

Ook praktische info over het knippen van snijhortensia’s of manieren van binden of snijden van bloemen deel ik. Zo is er een beleving bij de aanschaf van een boeket of bloemstuk en is de kans groter dat iemand een tweede keer bij mij zal aankopen. Laat zien dat een boeket echt zorgt voor een positieve stemming in huis, als het buiten wat minder weer is!” 

DIY: Combineer cucumis met hortensia’s

Kransen zijn nog altijd populair, zeker in aparte of opvallende combinaties. Een van de meest populaire, schitterende bloemen van het najaar, de hortensia, is in deze krans een temperamentvol middelpunt. De felle kleur van cucumis combineert verfrissend met de prachtig diepe kleur van de Classics.

Lees meer

Blog - On the move: FleuraMetz in Nordrhein-Westfalen!

Tegen de Nederlandse grens aan ligt een groene strook met veel bedrijvigheid: Nordrhein-Westfalen. Hier staan vele hectares Weymouthden, beter bekend als Seidenkiefer. Inkoper Jack de Koning is begin augustus op bezoek geweest, om te kijken hoe het kerstgroen erbij stond. Naast de vele, krachtige groene takken kreeg hij een mooie verrassing toe: een vijver vol waterlelies!

Lees meer