mobile menu
mobile menu
Reacties

Blog: Uit het werkveld: Bianca Vreugdenhil

De juiste doelgroep bereiken kan op veel verschillende manieren. De een zal het groots aanpakken, de ander houdt het juist klein. In de sierteeltsector hebben veel meer mensen dan alleen bloemisten te maken met de schoonheid van bloemen, planten en accessoires. Speciaal voor FleuraMetz geven ze een inkijkje in datgene wat zij meemaken. Vandaag: Bianca Vreugdenhil (44), bloemstylist.

“Mij werd gevraagd: ‘Wil je een blog schrijven?’. Dat wilde ik wel! Ik ben nog niet zo lang zelfstandig ondernemer, dus wat zal ik vertellen? Het begin is makkelijk: mijn naam is Bianca Vreugdenhil en ik heb een bloemistenopleiding bij Middelbare Tuinbouwschool Huis te Lande in Rijswijk gevolgd. Deze heb ik succesvol afgerond en met deze vakdiploma’s kon ik ervaring opdoen bij bloemist en groothandel.” 

“Na jaren geleerd en gecreëerd te hebben, ben ik mijn man gaan ondersteunen in de horeca. Hij had een grand café. Een heel ander vakgebied, maar het omgaan met mensen en luisteren naar hun verhaal is hier net zo van belang als in het bloemistenvak! Helaas voor ons ging het niet goed met de zaak en belandden we in de schuldsanering. Ik probeerde het weer in de bloemenwereld maar kreeg geen vaste baan.”

“Ik besloot mee te doen aan de Nationale Zomerbloemententoonstelling en daar kwamen veel positieve reacties op. Ik kon iets unieks én ik had ervaring in het runnen van een bedrijf. En dus ben ik met ons allerlaatste hoopje spaargeld naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijn eigen zaak te beginnen. Een schot in de roos, ik voelde dat mijn passie hier lag. Hier kon ik doen waar ik het meest plezier in beleefde.”

“Mijn werkruikte is aan huis en dus ontwikkelde ik een een website en met webshop om mijn producten aan te bieden. Ik ga veel naar netwerkevenementen en gebruik de kracht van social media. Dat is echt belangrijk, laat jezelf zien! Ik adverteer bijvoorbeeld elke week in een krant die mijn doelgroep bereikt. Als ze vervolgens langskomen, toon ik oprechte interesse. Het luisteren naar de klant en het leveren van constante kwaliteit zorgt vanzelf voor goede mond-tot-mondreclame. Dat vormt een uitstekende basis van een vaste groep klanten.”

Het gaat nu echt goed. Het is zwaar geweest, maar ik heb mijn passie gevonden en kan met hart en ziel werken. Het is divers, kleine en grote projecten komen voorbij en ik leer nog elke dag. Ik zou het iedereen willen aanraden! Wat zijn jullie grootste leermomenten in dit vak? Deel het op social media of neem contact op via www.bloemstylistbiancavreugdenhil.nl

Gastbloggers gezocht, lees hier meer.

Blog: Op vakantie - wat nu met uw social media?

Wanneer u van uw welverdiende vakantie geniet, kunnen de social media activiteiten niet in één keer óók stoppen. Er bestaan verschillende programma’s waarmee u berichten kunt inplannen zodat alles door kan gaan!

Lees meer

Blog: Groen toepassen in de maatschappij

Een duurzame en gezonde samenleving bereik je samen. BRUNO s.c. is daar een goed voorbeeld van. Deze student company van vijf vrouwelijke tweedejaars studenten, brachten ons de Botanic Meeting Room. Graag stellen we deze energieke vooruitdenkers aan u voor!

Lees meer