mobile menu
mobile menu

Van Helvoort Company

De stralende santini’s bloeien naar hartenlust in de 12.5 hectare grote tuin van Preferred Supplier Van Helvoort Company. Marien Kuijntjes: “Wereldwijd is dit de grootste santini-kwekerij, waarbij veel aandacht uitgaat naar milieuvriendelijk kweken. Onze MPS GAP-certificering betekent veel voor ons.”

Hij legt uit: “Er wordt hier goed opgelet. We nemen veel monsters, controleren de grond, hergebruiken het water en hebben een extreem laag percentage chemische bestrijding.” De kwaliteit liegt er niet om: sterke santini’s met contrasterende kleuren, die boeketten en arrangementen de juiste oppepper kunnen geven.

Marien: “Vanaf 1 april werken we met een nieuw, uniek systeem. Niet elke soort santini groeit even hard. Met dit systeem kunnen we grote aanvragen en bestellingen beter plannen en aan elke gewenste aanvraag voldoen. Zie het als een soort inpandige veilingklok.” De ontwikkeling van webshop is ook hem niet ontgaan. “Daarom proberen we nu al een stap vooruit te zijn. We sluiten onze wensen aan bij de vragen vanuit de markt ”

Inkoper Arie Schoneveld knikt. “Hoe we de toekomst zien en hoe we daar samen de juiste wisselwerking in vinden, is iets waar we goed over kunnen praten. Dat maakt het een prettige Preferred Supplier om mee van gedachten te wisselen.” Marien: “We hebben veel ideeën en proberen dit zo uit te denken, dat iedereen er baat bij heeft. Niet alleen Van Helvoort of de bloemist, nee, wij allemaal.” Hij is blij dat het persoonlijke contact blijft. “Koppelingen, webshops, allemaal mooie ontwikkelingen, maar ons maandelijkse kop koffie blijft in de agenda staan. Dat vind ik belangrijk.” 

Arie wijst op de vele, contrasterende kleuren. “Schitterend, zijn ze. En in alle soorten, vormen en maten die men wenst.” “Als wij groeien, is ’t hand in hand” aldus Marien. “Als we een nieuwe soort aanplanten, zullen de bestaande soorten eveneens uitbreiden in aantallen. Onze kracht ligt juist in de breedte en beschikbaarheid van ons assortiment.” Arie lacht: “Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten!”