mobile menu
mobile menu

Grombein Naturgrünhandel GmbH

Preferred Supplier Grombein Naturgrünhandel GmbH is een van de FleuraMetz-specialisten als het gaat om kerstgroen en –kransen. De in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts gevestigde kweker produceert en verhandelt zo’n 350.000 seizoens-gerelateerde kransen. Bescheiden lacht kweker Dirk Grombein als hem wordt gevraagd naar de kracht van zijn kransen. “Het meeste van ons kerstgroen komt uit de buurt van de Eifel. Hier groeien Nobilis- en Nordmannsparren, met hun kenmerkend groene pracht.”

De kransen worden samengesteld uit zowel openbare als eigen kweek. “Zo zorgen we voor een zo groot mogelijke versheid. Daarnaast is de flexibiliteit een pluspunt; we leveren de kransen volledig gestyled of als nog creatief af te maken strokrans. Soms wil iemand een luxe versie, of juist een traditionele. Ook leveren we aan professionals die zich juist willen onderscheiden van de markt. Gezien we alle kransen met de hand maken, zijn deze individuele wensen geen probleem.”

Ook in transport is Grombein flexibel. “Al onze trucks zijn uitgerust met hefpodium of vorkheftruck. Afhankelijk van de hoeveelheid gewenste hulp bij het laden en lossen, kijken we welke manier het snelst en prettigst is.” Trots, maar ook oprecht benadrukt hij: “Of iemand nu containers vol kransen of één zak potaarde bestelt, hij krijgt dezelfde mogelijkheden.”

FleuraMetz-inkoper Jack de Koning sluit zich bij hem aan. “Juist die combinatie van keuzevrijheid, kwalitatief zeer sterke kransen en altijd die persoonlijke benadering, is wat Grombein zo geschikt maakt als Preferred Supplier. Elke professional, van tuincentrum tot bloemist, kan bij hen terecht.” Dat gaat echt niet alleen om kerstkransen, benadrukt Jack. “Het is een veel breder toepasbaar product. Denk aan zomerfeesten of Pasen, maar ze leveren ook schitterende rouwkransen.”

Dirk Grombein is niet alleen bezig met kransen, ook de vele sierbomen op hun terrein krijgen zijn aandacht. ‘We gebruiken ze ook voor onze kransen, maar het zorgt ervoor dat we nog beter kunnen aansluiten bij de wensen van de klant. Denk aan bosbessen, zachte berk, maar ook de kronkelhazelaar. Die takken zijn veel breder te gebruiken dan alleen in kransen. Wat de markt wil hebben en hoe zich dat creatief ontwikkelt, is iets waar FleuraMetz ons in steunt. Dat is nog eens samenwerken!”